عضو کمیسیون صنایع: دخالت دولت در مسائل درون بنگاهی، خودروسازی کشور را درهم ریخته است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت که ورود دولت به مسائل درون بنگاهی تعادل خودروسازی کشور را به هم زده است.

سید جواد حسینی کیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفت و گو با تحریریه با انتقاد از دخالت های درون بنگاهی دولت و چالش های ایجاد شده ازاین موضوع پرداخت و در این باره گفت: یکی از دلایل پیشرفت خودروسازان و صنعت خودروسازی جهان عدم دخالت های دستوری دولتهاست. به این معنا که اصولا دولتها سیاست گذار هستند، حتی در حد نظارت نیز حاضر نمی شوند و نظارت هایی بسیار محدود و جزیی بر فعالیت های خودروساز و قطعه ساز دارند.

وی در این باره افزود: دولتها با سیاستگذاری و ابزار تعرفه گذاری یا از مردم و خودروساز حمایت می کنند یا اینکه خودروساز را تحت فشار قرار می دهند. در صورت توسعه صنعت خودروسازی، رقابتی و صادرات محور شدن و عرضه خودرو با قیمت های مناسب به مردم، تعرفه واردات خودرو افزایش می یابد.

وی در این باره تصریح کرد: در صورتی که خودروساز از قواعد تعریف شده خارج شود و مصرف کننده تحت فشار قرار بگیرد، دولتهای توسعه یافته با کاهش شدید تعرفه واردات، از مردم حمایت می کنند تا خودروساز. درحالیکه دولت های ما روش های درست را به کار نگرفته و عمده تمرکز خود را بر حمایت غیر اصولی و غیرمنطقی از خودروساز قرار داده اند.

سید جواد حسینی کیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره چالش های درون بنگاهی دولت و دخالت های دستوری و قیدهای کارشناسی نشده و بدون سابقه بر روابط خودروساز و قطعه ساز که صنعت خودروسازی و قطعه سازی را فشل می کند، گفت: ورود دولت در مسائل درون بنگاهی و عدم باز کردن فضا برای رقابتی کردن صنعت خودروسازی تا این بنگاه های اقتصادی مجبور به ارائه بهترین خدمات و بالاترین کیفیت به مشتریان شوند، منجر به کاهش تولیدات کیفی و گرفتار شدن خودروساز و قطعه ساز در ماجرایی شده که نتیجه آن افزایش نارضایتی مردم از تولیدات صنعت خودروسازی کشور است.

وی درباره تلاش کمیسیون صنایع مجلس برای تنظیم سند تحولی خودروسازی گفت: دخالت های درون بنگاهی دولت از نظر کمیسیون صنایع به هیچ وجه قابل قبول نیست، از این رو کمیسیون صنایع درنظر دارد بعد از اتمام کار بررسی های  بودجه سال آینده، سند تحولی خودرو را تدوین کند، البته قدم های اولیه این موضوع برداشته شده است.

وی در خصوص ویژگی های سند تحولی خودرو مورد نظر مجلس گفت: مجلس بر آن است تا نگاه ارتقای کیفیت را در سند تحول خودرو در صدر بنشاند. به بیان بهتر، در گام اول هر خودرویی که نتواند رضایت مشتریان را در یک تراز مشخص کسب کند، شماره گذاری نمی شود. قطعا این بار مجلس به بده بستان های بین خودروساز و سازمان استاندارد در تایید غیرواقعی کیفیت و استاندارد خودرو بسنده نمی کند، بلکه در نظر خواهی از مشتریان واقعی و ارزیابی های علمی به نتیجه می رسد که خودرویی با کیفیت تولید شده یا خیر؟

عضو کمیسیون صنایع مجلس تصریح کرد: در غیر این صورت خط تولید، قابلیت تولیدات جدید خود را از دست می دهد. مجلس بر آن است تا با اعمال سخت گیری های واقعی مانع از اتلاف منابع، بحران های مالی و زیان های انباشته خودروسازان شود.

وی در خصوص گام دوم طرح تحولی خودرو خاطر نشان کرد: در گام بعدی کنترل قیمت در این سند بسیار برجسته می شود. عرضه خودرو در بورس با تبعیت از عرضه و تقاضا گزینه مهم مورد نظر اعضای کمیسیون صنایع است. به این معنا که با برای فروش خودرو در بورس سقف قیمتی مشخصی تعریف نشود، بلکه قیمت براساس عرضه و تقاضا تعیین شود. قطعا این روش منجر به کاهش قیمت خودرو می شود.

 سید جواد حسینی کیا درادامه توضیح داد: موضوع مهم دیگری که در سند تحول خودرو مد نظر است دریافت مالیات های سنگین از دلالان خودروست. مالیات های بازدارنده ای که هم به کاهش سوداگری در این بازار کمک می کند و هم می تواند خرج توسعه ناوگان عمومی، تامین تجهیز ناوگان پلیس و الزامی کردن بیمه بدنه شود.

پایان/

۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۱
کد خبر: 17052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =